Geert Lemmers & Monique van Stokkum


Augustus 2017

Werkelijkheid of fantasie? Motieven uit onze werelden in beeld.

Geert Lemmers: fine photo art & schilderijen, Monique van Stokkum: schilderijen, tekeningen en objecten.

Geert Lemmers (Wamel 1948, zie afbeelding boven) werkt in verschillende disciplines zoals fotografie, digitale [na] bewerking en schilderen, welke schilderwerken weer gefotografeerd worden en als laag in het digitale proces wordt opgenomen en verwerkt. Geert is echt een vrij kunstenaar en stoort zich niet aan geldende opvattingen en stromingen. In Nederland wordt Geert Lemmers door een vijftal galerieën gepresenteerd, en in het buitenland o.a. Door Saatchi London en ArtSper Paris.

‘Composing artworks for him is almost is a philosophical question in transfering his thoughts in a sort of metaphor representations.’

 

Monique van Stokkum (Groesbeek 1952) weet heel goed dat er van alles gaande is in de wereld, dichtbij en verder weg. Zij wordt er zeker door geraakt. Liever dan te reageren op de realiteit van bepaalde nieuwsitems kiest ze voor persoonlijke thema’s die tijdens het verbeelden universele thema’s blijken te zijn. Ze neemt je in haar werk mee naar een wereld waarin ze ervaringen en indrukken verwerkt. Je vind er vreemde landschappen, mensen, dieren en dingen die haar lief zijn en symbool staan voor haar thema’s ‘Tijd’ en ‘Melancholie’. Het loskomen van wat was, het openstaan voor wat komt, de onzekerheid van ‘De reis’. Samen vormen ze verhalen die verteld worden in tekeningen en kleurige schilderijen of een combi daar van. Zo komen werkelijkheid en fantasie samen.

In de tekeningen wordt met allerlei tekenmaterialen gewerkt, zoals grafiet, houtskool, kleurpotlood, soft-pastel, collage, spuitverf en waterverf. De schilderijen zijn opgebouwd d.m.v. afwisseling van meerdere oude schildertechnieken zoals tempera en olie(hars)verf en wasverf. Monique zoekt naar een verbinding van schilderen en tekenen en dat is te zien in haar werk.

Bijzonder zijn ook haar beschilderde herinneringsobjecten. Kleine en grotere kastjes waar herinneringen en/of as in bewaard kunnen worden.

Opening: 6 augustus

 


Written by: