Exposeren

NDDA biedt expositieruimte voor kunstenaars van diverse disciplines. Werk van zowel jonge als gerenommeerde kunstenaars komen in aanmerking. Schilderijen, grafiek, beeldhouwkunst, experimentele installaties, tekeningen, fotografie en videokunst. Vanwege de grootte van de expositieruimte is het mogelijk om in plaats van een solo- overzichtstentoonstelling samen met een of meerdere andere kunstenaars een expositie in te richten.

Selectie

Wij houden van een afwisselend aanbod en besluiten zelf wat wij in de kapel willen vertonen. Vanwege het grote aantal aanvragen hebben wij de luxe een selectie te kunnen maken van wat ons aanspreekt. Wij benaderen echter ook actief kunstenaars die wij graag zouden zien exposeren. In juni wordt de selectie gemaakt voor het volgende expositiejaar.

Wanneer?

Bij ons kan een kunstenaar een maand (vier weekenden) exposeren. De expositieruimte is beschikbaar in de periodes maart t/m november. De openingstijden van de expositieruimte zijn op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Wat vragen we?

Notre Dame des Arts heeft geen winstoogmerk. De organisatie wordt gedaan vanuit vrijwillige betrokkenheid door de bewoners en de toegang voor bezoekers is gratis. Voor het exposeren in de ruimte brengen wij €200 in rekening.

Daarbij is bij verkoop van werk sprake van een commissie voor bemiddeling van 20% over de vastgestelde prijs, exclusief omzetbelasting. Inkomsten vanuit verkoop van werk gaan naar huur- en organisatiekosten.

Wat bieden we?
  • Wij sturen een nieuwsbrief naar onze mailinglijst en plaatsen de informatie van de expositie op onze website en Facebookpagina. Wij verwachten van de kunstenaar dat deze ons hiervoor tijdig informatie levert. Verdere PR is voor de kunstenaar.
  • Wij zijn als achterban aanwezig. Tijdens de openingstijden is het aan de kunstenaar de taak om zelf aanwezig te zijn of surveillanten te regelen die aanwezig zijn.
  • Wij zorgen voor facturen en de financiële afhandeling bij verkoop. De kunstenaar of de suppoost zorgt ervoor dat de factuur volledig en juist wordt ingevuld.
Wie zijn we?

Achter NDDA schuilen een aantal bevlogen Refter bewoners die zich vrijwillig inzetten om de ruimte voor kunstenaars en publiek open te stellen.Interesse om te exposeren?

Download hier het aanvraagformulier, en mail het ons naar notredamedesarts@gmail.com.
Dan nemen wij contact met je op na het ontvangen van alle aanvragen voor het nieuwe expositiejaar.