Een gebroken ziel is ook erg

Notre Dame des Arts presenteert van zaterdag 7 tot zondag 29 oktober kunst van diverse kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Veel werk is geïnspireerd door stromingen als ‘Art Brut’ en ‘Outsider Art’

De zoektocht om uitdrukking te geven aan het bestaan en de behoefte om gezien te worden is voor ieder mens een wezenlijke drijfveer. Bij de presentatie van het werk ligt de focus dan ook op het gemeenschappelijke element. Wat verbindt ons en hoe kunnen we elkaar ontmoeten in beeld en gesprek?

Na een inleiding van psychiater dr. Hashmat Nesar zal de expositie op 8 oktober om 15:00 uur worden geopend met werk van Hella van ’T Hof, Peter van Houten, Jessica Knoot, Frans Knuvers, Jan van Nistelrooij,  Wim van Oirschot, Brigitte Picavet, Marion Pobezin, Toos van Rijn, Karel van Swaaij, Anne-Marie van den Thillart, Johan Vossen en Victor van Zuylen.

Notre Dame Des Arts is iedere zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend en bevindt zich op het terrein van de Refter aan de Rijksstraatweg 37 te Ubbergen.

Written by: