Appels en Peren, een mooie Lunch

Peterjan Prinsen en Teo Baehler
Schilderkunst, stop-motion films en sculpturen

Peterjan Prinsen schildert om meer verbeeldingskracht in zijn ideeën en beelden te kunnen leggen. In zijn gelaagde werk is figuratie het uitgangspunt en verschijnen met regelmaat geometrische vormen en abstracties. Inspiratie haalt hij uit onderwerpen die hem raken: uit zijn nabije omgeving, de natuur, reizen, zijn fotoarchief. Als hij een beeld vastlegt weet hij al ongeveer hoe hij dat wil overbrengen op het doek, maar laat hij genoeg ruimte voor spontane ingevingen. Zijn fantasie doet de rest. Hij is altijd op zoek naar actie en interactie, tussen mensen en tussen de mens en zijn omgeving, maar ook naar een pakkend beeld met een spannende compositie. Zijn doeken, groot en klein, zijn losjes geschilderd met een vlotte toets.

Peterjan Prinsen volgde lang geleden de Fotovakschool en recent de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Hij woont in Eindhoven en werkt in zijn atelier in Heeze.

In deze duo-expositie getiteld ‘Appels en peren, een mooie lunch’, presenteert hij samen met zijn beste vriend en kunstenaar Teo Baehler hun geheel eigen vormentaal.

De ambitie van kunstenaar en architect Teo Baehler is het ensceneren van zijn fantasiewereld, zijn ongefilterde emotie en verwondering. Hij legt zijn gevoelswereld bloot en geeft er vorm aan met ernst en humor. Het is een eindeloze reeks van avonturen en een fascinatie. De Dynamics stop-motion films zijn geënsceneerde mutatieprocessen. Ongelijksoortige materialen worden gecombineerd tot abstracte taferelen en gaandeweg wordt een proces intuïtief aangevuld en bewerkt. Hij neemt afstand van zijn comfort zone, het avontuur kan beginnen.

Met een nieuwe reeks beelden zoekt hij een balans tussen de werkelijkheid zoals hij die op locatie onbevooroordeeld aantreft, en hoe hij die bewerkt. Hij diept de aarzeling tussen echt en gemaakt, totale abstractie vermijdt hij bewust, de echtheid wordt vervreemd door vorm en afwerkmateriaal. Zijn werk prikkelt de toeschouwers tot associaties en interacties.

Teo Baehler is geboren in Ascona (Zwitserland) en leeft en werkt in Eindhoven.

3 t/m 25 april 2021, ook geopend op maandag 5 april (2e paasdag)

Written by: