Verstild Leven

Marc van Kempen
Fotografie

De serie Verstild Leven kent o.a. de thema’s: ‘Levensstadia’, ‘Beautiful Once’, ‘Mobiliteit‘ en ‘Human Classic’ waaronder ‘De Kus’. Deze serie is te zien en te koop tijdens de weekenden van de maand oktober. De opening van de verkoopexpositie is op 4 oktober, de verjaardag van Marc.

Marc van Kempen (1966) begon zijn carrière als analoog fotograaf. Als autodidact, begonnen met zijn vaders camera, heeft hij zich ontwikkeld tot fotograaf die als toeschouwer de wereld gadeslaat en deze met kritische ondertoon weergeeft. Naast tragische ironie speelt ook humor een belangrijke rol in Van Kempen’s wereldbeeld.

Geïnspireerd door onder anderen Gerard Petrus Fieret, Sanne Sannes en Francesca Woodman raakte hij op het spoor van de zwart-witte straatfotografie en emotieve fotografie die nadruk legt op expressie, poses en het verhaal. Het (straat) leven van de mens en haar alledaagse cultuur komt in zijn foto’s duidelijk tot uitdrukking. In de serie ‘Mobiliteit’ en ‘Human Classic’ wil Van Kempen een lans breken voor de analoge fotografie. Hij pleit voor het in stand houden van het ambacht van het vervaardigen van afdrukken in de natte doka. Van Kempen drukt zijn zwart-wit foto’s doorgaans op gelatine-zilver af in zijn eigen doka.

4 t/m 25 oktober 2020.  Officiële opening zondag 4 oktober om 13.00 uur.

Written by: