SurCol; Surrealisme 100 jaar ! (APRIL)

SurCol (Het Surrealistisch collectief)
Tekeningen, schilderkunst, mixed media

Bram de Winter (1955) heeft zichzelf gevormd in de beeldende kunst met als specialisatie; surrealistische schilderijen. Hij laat zich niet remmen door bestaande conventies en zoekt steeds de randen op van wat er mogelijk is. Het resultaat is altijd uniek werk; mixed-media met glas-in-lood of asfalt en het bijschilderij.

Patrick van der Linde (1972) schildert al vanaf zijn 13-de met olieverf. Een uitgeknipte foto van “Simeon, de Zuilenheilige” van Carel Willink kwam later boven zijn bed te hangen; zijn liefde voor het Magisch Realisme en het Surrealisme was geboren. Na zijn opleiding tot illustrator (Grafisch Lyceum Amsterdam) richtte hij zich op twee dingen: reizen en schilderen.

Redmer Hoekstra (1982) krijgt inspiratie in het filosoferen over de werkelijkheid. Zijn associatieve brein legt vaak links tussen verschillende vormen en dit levert vreemde en fascinerende combinaties op. Hierdoor krijgt een onderwerp vaak een volledig ander gevoel of betekenis maar heeft het wel een vreemd soort logica. Zijn materialen zijn; papier en fineliners.


6 t/m 28 april 2024. Officiële opening op zaterdag 6 april om 15.00 uur.

Written by: