De vergeten verhalen van Richard Kofi

Op zondag 6 mei om 15 uur opent beeldend kunstenaar Richard Kofi zijn expositie ‘The Spirit Of Collection’ in Kunstkapel Notre Dame des Arts te Ubbergen.

De werken van Richard Kofi (1988) zijn kleurrijk en gelaagd van karakter.
In zijn serie The Spirit of Collection zijn vergeten verhalen, objecten en personen de hoofdpersonages. De meeste van hen zijn in hun originele materiële vorm al verdwenen, vergaan of vernietigd, maar hun spirit leeft voort in folklore en volksverhalen. Kofi’s kunstwerken geven hen een eigentijdse, materiële vorm die de agency, verbeeldingskracht en het zelfvertrouwen van hun oorspronkelijke karakter laat zien. De hoofdpersonen zijn afkomstig uit een tijd dat ongelijkheid en vrijheid nog bevochten konden worden.

‘Mijn hoofdpersonen helpen me in een zoektocht naar nieuwe narratieven over hoe gender, seksualiteit en zwart-zijn eruit zien als ze zijn vrijgevochten van systemen van dominantie, ongelijkheid, racisme, slavernij en (neo)kolonialisme. Mijn werk zoekt naar een manier om mannelijkheid van machoïsme, spiritualiteit van mysterie en de dood van angst te bevrijden. Tevens verenigt de serie wereldlijke vraagstukken met spiritituele en emotionele vraagstukken over belonging, authenticiteit en empowerment.’

5 t/m 27 mei. Officiële opening zondag 6 mei om 15:00 uur. Met hapjes en drankjes. De muziek wordt verzorgt door Josephine Zwaan en Ernest Cissé.

Written by: