Rich in Emptiness

Marloes meijenburg, Lisa Beckers en  Maartje de Valk. 

‘Als jonge generatie is er behoefte aan verandering, we zijn niet tevreden over de huidige tijd, maar weten nog niet hoe het verder moet. Ook al weten wij dat er geen waarheid bestaat, dat alles tijdelijk en relatief is, blijven we desondanks op zoek. Wat ons bindt is een verlangen naar een omgeving ver weg van de talloze hedendaagse afleidingen, een zuivere staat van zijn. Een plek van stilte, rust en leegte. Door middel van het ontleden van de natuur creëren we beelden die verwijzen naar het verlangen naar die stilte of ‘leegte’. Wij ervaren een spanning tussen de romantische sfeer die we neerzetten en de onhaalbaarheid van onze droombeelden. -Wij betwijfelen.-‘

Marloes Meijenburg

Marloes Meijburg (1986, zie ook afbeelding hierboven) is gefascineerd door desolate landschappen. Wat haar bezig houdt is de vraag hoe de natuur nog kalmte en toevlucht biedt.

Lisa Beckers

Lisa Beckers (1989) is gefascineerd door landschappen met een mysterieuze atmosfeer en plekken waar een soort vertraging plaats vindt.

 

Maartje de Valk

Het werk van Maartje de Valk (1987) is gebaseerd op haar interesse in tijdelijkheid, vergankelijkheid, transformatie en kwetsbaarheid. Haar beelden vertegenwoordigen organisch, deels herkenbare vormen uit de natuurlijke wereld. Naast de natuurlijke vormen is de menselijke figuur als fragiel schepsel een fundamenteel onderwerp.

 

Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply