Agenda

NDDA heeft voor 2018 weer een tot de verbeelding sprekende programmering voor u in petto. Kunstenaars van diverse disciplines gaan iedere maand hun beste werk tonen in een van de mooiste expositieruimtes van de streek.
Wanneer je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houd dan deze site of onze facebookpagina in de gaten.
Alle getoonde afbeeldingen betreffen uitsnedes. De complete, originele werken zijn natuurlijk live bij ons te bezichtigen. Meer informatie over locatie, parkeren en openingstijden vindt u hier.

 

 

OKTOBER

Hanneke van Broekhoven
FILLE EN FLEUR
Beelden, objecten en installaties.

Ze ogen kwetsbaar, de textiele figuren van Hanneke van Broekhoven (1970) met hun tere huid van transparant katoen. Tegelijkertijd stralen ze levenskracht uit. Met veel geduld en oog voor detail heeft Hanneke ze in elkaar genaaid. Ook de andere beelden – een soort micro-organismen – verenigen deze schijnbaar tegengestelde kenmerken in zich.

‘Bij de objecten draait het om patronen die zich herhalen. Ik bouw ze op uit anorganische materialen, zoals in ringen geknipte tuinslangen, en door de herhaling van steeds dezelfde vorm ontstaat er iets dat heel organisch oogt. Deze objecten lijken te woekeren over de grond of op de muur.’

6 t/m 28 oktober. Officiële opening zondag 7 oktober om 15:00 uur. Het trio melocorde speelt muziek uit alle eeuwen en windstreken op ongebruikelijke instrumenten. Aan de hand van projecties vertelt Van Broekhoven over het maakproces.


 

NOVEMBER

Rozemarijn Oosthoek
WAAR DE NATUUR EEN HUIS ONTMOET
Tekeningen, schilderijen, objecten.

Rozemarijn Oosthoek (1990) werkt als kunstenaar en tuinvrouw vanuit een fascinatie voor de natuur. Ze maakt tekeningen, schilderijen en objecten van materiaal dat zij al juttend vindt (aan de rivier, in de stad) en verzorgt tuinen, met de natuur als inspiratie.

‘Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin. In mijn werk als kunstenaar en tuinvrouw onderzoek ik deze ontmoeting. Mensen geven vorm aan hun (nabije) omgeving en de natuur groeit hier weer doorheen. Wie beïnvloedt wie? Tijdens mijn expositie is er een speels geheel te zien van grote tekeningen, dagelijkse kunstwerken (365 pentekeningen, 365 aquarellen), schilderijen op glas, een onbevattelijk schilderij en objecten van gejut materiaal.’

3 t/m 25 november. Officiële opening zondag 4 november om 15:00 uur met muzikale omlijsting.