As vezes tenho ideias felizes

Frank Tarenskeen
Schilderkunst en tekeningen

De schilderijen van Frank Tarenskeen hebben een onmiskenbaar eigen signatuur: de keuze voor expressieve, sterke kleurcontrasten; dynamische en evenwichtige composities; een lichte neiging tot abstractie; de aandacht voor de verftoets en de menselijke maat. In het spanningsveld tussen ernst en lichtheid maakt Frank Tarenskeen schilderijen die een persoonlijk beeld proberen te geven van de wereld zoals die zich aan hem voordoet.

In zijn expositie in de kapel van de Refter toont Tarenskeen een aantal grote werken die hij in de loop van de jaren geschilderd heeft, recente schilderijen, en een keuze uit een inmiddels gestaag groeiende serie tekeningen van zijn helden- voornamelijk kunstenaars, schrijvers, musici en filosofen.

De titel van de expositie komt uit een gedicht van één van die helden, de Portugese dichter Fernando Pessoa: ‘Soms heb ik gelukkige ideeën’.

Frank Tarenskeen (1957) studeerde aan de nieuwe lerarenopleiding TeHaTex Nijmegen, en de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem (het huidige Artez). Sinds hij is afgestudeerd in 1982 is hij parttime werkzaam als docent kunst in het middelbaar onderwijs en als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij exposeerde in binnen- en buitenland, en zijn werk bevindt zich in diverse openbare- en privécollecties. In 2013 haalde Tarenskeen zijn bachelor filosofie aan de Universiteit van Utrecht met een afstudeerscriptie met als onderwerp esthetica van de schilderkunst.

Maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) geopend in de weekenden van 6 t/m 28 juni 2020

Written by: