Exposanten

NDDA biedt expositieruimte voor kunstenaars van diverse disciplines. Werk van zowel jonge als gerenommeerde kunstenaars komen in aanmerking. Schilderijen, grafiek, beeldhouwkunst, experimentele installaties, tekeningen, fotografie en videokunst. Vanwege de grootte van de expositieruimte is het mogelijk om in plaats van een solo- overzichtstentoonstelling samen met een of meerdere andere kunstenaars een expositie in te richten.

Selectie

Wij houden van een afwisselend aanbod en besluiten zelf wat wij in de kapel willen vertonen. Vanwege het grote aantal aanvragen hebben wij de luxe een selectie te kunnen maken van wat ons aanspreekt. Wij benaderen echter ook actief kunstenaars die wij graag zouden zien exposeren.

Wanneer?

Bij ons kan een kunstenaar een maand (meestal vier weekenden) exposeren. De expositieruimte is beschikbaar in de periodes maart t/m juni en augustus t/m november. De openingstijden van de expositieruimte zijn op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Wat vragen we?

Notre Dame des Arts heeft geen winstoogmerk. Onze doelstelling is om op een toegankelijke manier een plek te bieden voor kunst. De organisatie wordt door de bewoners georganiseerd en gefaciliteerd en de toegang voor bezoekers is gratis. Ook voor het exposeren in de ruimte brengen wij geen kosten in rekening.

Bij verkoop van werk is er sprake van een commissie voor bemiddeling van 20% over de vastgestelde prijs, exclusief omzetbelasting. Inkomsten vanuit verkoop van werk gaan naar huur- en organisatiekosten. Dit maakt dat de kunstenaar niet op kosten wordt gejaagd en het geeft ons de vrijheid om een gevarieerd aanbod van werk te kunnen vertonen.

Wat bieden we?
  • Wij verzorgen enige PR. Wij verwachten van de kunstenaar dat deze ons tijdig informatie levert en zelf ook zijn/haar eigen netwerk aanspreekt en andere media benadert.
  • De opening van de expositie vindt plaats op de zondag van het eerste expositieweekend om 15:00 uur. Een van ons is aanwezig om eventueel een inleidend praatje te verzorgen en om de drank e.d. klaar te zetten. Wij verwachten van de kunstenaar dat deze verder zelf zorg draagt voor de opening.
  • Wij zijn als achterban aanwezig. Tijdens de openingstijden is het aan de kunstenaar de taak om zelf aanwezig te zijn of surveillanten te regelen die aanwezig zijn.
  • Wij zorgen voor facturen en de financiële afhandeling bij verkoop. De kunstenaar of de suppoost zorgt ervoor dat de factuur volledig en juist wordt ingevuld.
Wie zijn we?

Achter NDDA schuilen een aantal bevlogen Refter bewoners die zich vrijwillig inzetten om de ruimte voor kunstenaars en publiek open te stellen.

 


Interesse om te exposeren?

Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.