Agenda

We zijn vereerd u het NDDA programma voor expositiejaar 2017 te mogen presenteren. De getoonde afbeeldingen betreffen uitsnedes. De complete, originele werken zijn natuurlijk live bij ons te bezichtigen. Meer informatie over locatie, parkeren en openingstijden vindt u hier.

 


Oktober

Een gebroken ziel is ook erg…

Hella van ’T Hof, Peter van Houten, Jessica Knoot, Frans Knuvers, Jan van Nistelrooij,  Wim van Oirschot, Brigitte Picavet, Marion Pobezin, Toos van Rijn, Karel van Swaaij, Anne-Marie van den Thillart, Johan Vossen, Victor van Zuylen in samenwerking met Frans Beerens.

De expositie ‘Een gebroken ziel is ook erg’ biedt een podium voor kunstenaars met een psychiatrische achtergrond en is geïnspireerd door stromingen als ‘Art Brut’ en ‘Outsider Art’. Het werk wordt getoond in combinatie met dat van kunstenaars die affiniteit hebben met de psychiatrie. De zoektocht om uitdrukking te geven aan ons eigen bestaan en de behoefte om gezien te worden is voor ieder mens een wezenlijke drijfveer. Bij de presentatie van het werk ligt de focus dan ook op het gemeenschappelijke. Wat verbindt ons en hoe kunnen we elkaar ontmoeten in beeld en gesprek.

 

Opening: 8 oktober om 15:00 uur

 


November

 

Peter Rohs

‘As the crow flies’

Peter Rohs (Kerkrade 1954) schildert in olieverf voornamelijk landschappen, specifiek: Hongaarse landschappen. Maar het gaat niet over Hongarije, het gaat over de natuur. Met het schilderen probeert hij grenzen te slechten. Het levert sensationele schilderijen op en breekt de stilstand open.

De titel ‘As the crow flies’ is een Engels/Amerikaans gezegde. Het betekent de snelste weg tussen twee punten. Kraaien doen dat, en Rohs doet dat ook met zijn schilderen. Zonder aarzelen of omwegen schildert hij datgene wat hij ziet en voelt.

Opening: 5 november